Van Stilte naar Stilte concertreeks

Praktische informatie
 • Wanneer:
  – Resonant: vrijdagavond 26 juni 2020
  – Minimaal: vrijdagavond 3 juli 2020
  – Stilte: vrijdagavond 10 juli 2020
 • Tijd: van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur
  Je bent welkom vanaf 19:30 uur
 • Bijdrage: €55,- voor de reeks, €20,- per los concert, zie ook bij kopje ‘Aanbeveling’
 • Zelf meenemen:
  meditatiekussen of ligmatras met deken; dikke sokken, of dat wat je prettig vindt om warm en comfortabel te genieten van het concert
 • Informatie:
  Meer informatie over Jack Peters en zijn klankwerk vind je op www.CenterSelf.nl.
 • Aanmelden:
  Aanmelden kan rechtstreeks bij Jack via aanmelden@deschaapshoeve.nl.

Van Stilte naar Stilte concertreeks

In deze reeks van drie klankconcerten word je meegenomen in de wereld van zuivere resonantie.

Alle instrumenten die in deze concert-reeks gespeeld worden, zoals o.a. de gong, tibetaanse klankschalen, kristallen klankschalen, native american flute, zijn gekozen of gestemd op de A=432Hz resonantie. Dit is de stemming die hoort bij de natuurlijke frequentie van de kosmos, van de aarde, van het hart. Ik noem dit de Bronfrequentie.

Klank ontstaat in stilte, resoneert zijn weg door de kosmos en keert terug naar stilte. Deze resonerende weg door de kosmos – onze dagelijkse wereld – is onze beleving van de vibraties die de klanken voortbrengen.

Drie concerten: Resonant, Minimaal, Stilte

Het eerste klankconcert heeft als thema ‘Resonant’. Tijdens dit concert maak je kennis met de Bronfrequentie. Het is een resonantie die uit stilte ontstaat, zijn weg door de ruimte en jouw lichaam vindt om vervolgens uit te klinken in de stilte. De Bronfrequentie zal in je lichaam herkend worden: een herinnering van je lichtlichaam van de oorspronkelijke staat.

In het tweede klankconcert ‘Minimaal’ wordt de opeenvolging en verscheidenheid van de 432Hz klankbronnen (instrumenten) teruggebracht. Je stemt je intenser af op de resonantie die de terugkeer naar de balans tussen aards lichaam en lichtlichaam ondersteunt. Het concert wordt ‘stiller’.

‘Stilte’ is de dragende kracht van het derde klankconcert. De klanken voeren ons door tijd en ruimte terug naar de oorsprong: de stilte die alles in zich draagt. Aangezien je innerlijke resonantie door de ervaring van de vorige concerten een verschuiving heeft doorgemaakt, kun je de bestemming van stilte op een nieuwe manier ervaren.

Aanbeveling

Het is mijn aanbeveling om de complete reeks van drie concerten bij te wonen. Het geeft je de mogelijkheid de klankreis van Stilte naar Stilte ten volste te ervaren.

Indien je ervoor kiest één van de concerten bij te wonen, zal dat zeker ook een mooie en bijzondere ervaring voor je zijn.

Over Jack Peters

Jack Peters is je klankmeester op deze klankreis. Hij speelt zijn hele leven al op diverse muziekinstrumenten. De gitaar en piano zijn zijn oudste ‘maatjes’. De laatste jaren heeft Jack zich toegelegd op het spelen met instrumenten die gestemd zijn in de zogenoemde A=432Hz stemming. Dit is de natuurlijke stemming van de aarde en het hart. De instrumenten waar Jack nu veel mee werkt, zijn Navite American flutes, Tibetaanse klankschalen, Aziatische gongs en stemvorken. Allemaal in 432Hz dus!

Je kunt bij Jack terecht voor klanksessies, klankconcerten en klankcreatie workshops.

Meer informatie over Jack en zijn werk als klankmeester kun je vinden op zijn website http://www.centerself.nl/. Kijk bij onderdeel ‘klankbeleving’.